lexa banner

Wil je van je computer af? Gebruik deze USB-stick!

dark purple pc killer usb

Mensen verzinnen de gekste dingen tegenwoordig, terwijl je toch zou denken dat mensen het vandaag de dag veel te druk hebben om zich bezig te houden met het bedenken van gekke dingen. Toch is het een onderzoeker weer gelukt! Deze onderzoeker wil niet bekend worden, maar handelt onder de naam Dark Purple.

Bezorg je apparaat een hartaanval

Dark Purple heeft een wel heel bijzondere USB-stick ontwikkeld. Het gaat namelijk om een USB-stick die een moordaanslag pleegt op je apparaat. De stick is vergelijkbaar met de werking van een taser. Wanneer je de USB-stick in het apparaat steekt worden er direct stroomstoten afgegeven die niet misselijk zijn. Het gevolg kan een behoorlijke kortsluiting zijn en het is zelfs zo dat het risico bestaat dat je apparaat het gewoonweg nooit meer gaat doen.

Onderzoeker Dark Purple geeft aan dat elk apparaat met een USB-poort kwetsbaar is voor een aanval van deze stick, en dit heeft te maken met het feut dat deze poorten niet kunnen werken zonder elektriciteit. Het vervelende is wel dat de stick eruit ziet als een gewone USB-stick. Echter, deze stick beschiet je apparaat met een steeds herhalende stroomstoot. Dark Purple heeft niet bekend gemaakt welke exacte technologie er achter zijn unieke USB-stick zit, maar met een gegeven uitleg zou iedereen volgens hem of haar een dergelijke stick moeten kunnen maken. Het is dus zeer aan te raden om er nog eens goed over na te denken voor je een vreemde USB-stick in je dure apparaat steekt.