lexa banner

Levensgevaarlijke gewoonten in Werkendam

potje met steroiden en injectie naald

In het dorpje Werkendam, Noord-Brabant, worden er door de jeugd levensgevaarlijke gewoonten op nagehouden. Bij een ontmoetingsplaats voor jongeren werd een injectienaald met resten van anabole steroïden aangetroffen en dit was aanleiding om een onderzoek naar het gebruik van dit middel te starten.

Het onderzoek heeft inmiddels al resultaten opgeleverd, en deze liegen er niet om. Het was de taak van Dhr. W. van Arendonk, plaatselijk agent, om de jongeren persoonlijk te ondervragen. Uit deze gesprekken is gebleken dat een aanzienlijk deel van de plaatselijke jeugd tussen de 16 en 23 jaar op regelmatige basis gebruik maken van het steroïden middel. Het gaat om tientallen Werkendamse jongeren.

Nieuwe voorlichtingscampagne anabolen gebruikt

De uitkomst leidt tot het opstarten van een voorlichtingscampagne, welke begin 2016 gelanceerd zal worden. Hierbij staat het gebruik van anabolen centraal en wordt er aandacht besteed aan de gevolgen van het middel. Volgens Van Arendonk is hier nog veel te weinig over bekend. Regelmatig gebruik van het middel kan diverse gezondheidsproblemen opleveren, waaronder haaruitval, impotentie, hartfalen en nierfalen.

In Nederland is het gebruik van anabolen steroïden niet verboden en dus ook niet strafbaar. Echter, het kan wel strafbaar worden. Wanneer iemand met een grote hoeveelheid wordt aangetroffen, waardoor de omstandigheden wijzen op dealerpraktijken, wordt het een strafbare zaak. Het gebruik van het middel is verslavend en verhoogt het risico op agressief gedrag. Ook bij agressief gedrag door de anabolen wordt het een politiezaak.

De Dopingautoriteit heeft Sandra van de Kamp het gezicht van een campagne tegen doping gemaakt en zij zet zich in om een bond voor clean en natural bodybuilding te organiseren. Wedstrijden die worden verzorgd door een internationale bond bevatten altijd controles en er zijn zelfs professionals die willen betalen voor een controle.

 

 

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden getoond.