lexa banner

Hackers willen informatie ‘terug verkopen’

talk talk logo

TalkTalk is een Britse provider die op woensdag 21 oktober 2015 te maken kreeg met een doelgerichte hackactie. Helaas voor de provider bleken lang niet alle data versleuteld te zijn, waaronder ook de creditcardgegevens van vele klanten van het bedrijf. De hackers zijn uit op losgeld voor deze informatie.

Op 22 oktober 2015 is er een uitgebreid onderzoek naar de hack gestart door de MPCCU (Metropolitan Police Cyber Crime Unit). In een interview met zender BBC gaf Dido Hardingtold, TalkTalk topvrouw, aan dat er een aanzienlijk aantal gegevens door de hackers is gedownload. Zij gaf aan niet bekend te zijn met de hoeveelheid data die niet versleuteld is, maar zegt er zeker van te zijn dat veel klanten zullen worden getroffen. Zij ziet het dan ook als haar taak om de betreffende klanten te waarschuwen bij wijze van voorzorgsmaatregel.

TalkTalk geeft aan dat het risico bestaat dat er zeer persoonlijke gegevens te vinden zijn onder de niet-versleutelde data. Het zou dan gaan om onder meer accountgegevens, bankrekening- en creditcardgegevens, persoonlijke adressen en geboortedata. Het klantenbestand van TalkTalk bestaat uit een ruime 4 miljoen klanten in heel Groot-Brittannië. Hoeveel klanten daadwerkelijk getroffen zijn door de hack is nog niet bekend gemaakt.

De zogenaamde ‘TalkTalk hackers’ heeft al een deel van de onrechtmatig verkregen data online gepubliceerd op PasteBin. Overigens was TalkTalk niet het enige slachtoffer. Op dezelfde dag werden er op meerdere Britse bedrijven ddos-aanvallen uitgevoerd.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden getoond.