lexa banner

Ga voor Edge bij een browseraanpassing

microsoft-edge-browser1

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens een melding op de desktop of laptop gekregen waarbij gevraagd werd of de browser aangepast moet worden. Uiteraard kun je er op ieder moment ook zelf voor kiezen om je browser aan te passen.

Ben jij een gebruiker van het nieuwe Microsoft Windows 10? Dan is de kans groot dat jij een verzoek van Microsoft ontvangt om niet voor een andere browser te kiezen, maar om te gaan voor Edge. Microsoft gaat niet alleen hier de eigen software aanprijzen, maar gaat ook de eigen apps promoten wanneer je je standaard foto- of muziekapp aan wilt gaan passen.

 

Preview Build

De aanpassingen zijn te vinden in de nieuwe testversie en werd ontdekt door WinBeta. Echter, helemaal zeker is het ook nog niet. Het gaat immers om een aanpassing in een nieuwe Windows 10 Preview Build en niet om een definitieve aanpassing. Echter, de ervaring leert dat Microsoft er in vrijwel alle gevallen voor kiest om aanpassingen daadwerkelijk door te voeren in het definitieve besturingssysteem.

Chrome is favoriet

Nog lang niet alle gebruikers van Windows 10 zijn hier tevreden over. Echter, de ontevredenheid komt niet alleen van de eindgebruikers. Direct na de lancering van de nieuwste versie van Windows uitte bedrijf Mozilla ongenoegen en sterke kritiek op het beleid van Microsoft. Het belangrijkste punt hierin was dat de eerder ingestelde browser bij een upgrade van versies 7 en 8.1 automatisch werd ingesteld op Edge, en dit is al de standaardbrowser voor gebruikers van Windows 10. De cijfers tonen aan dat een groot deel van de eindgebruikers de browser direct weer aanpassen. Onderzoek wijst uit dat Chrome met stipt op nummer 1 staat onder de favoriete browsers bij de gebruikers van Windows 10.