lexa banner

Facebook maakt een einde aan iOS batterijproblemen

facebook

Facebook heeft een probleem veroorzaakt, maar neemt direct de verantwoordelijkheid. We hebben het over het feit dat de batterij van veel iPads en iPhones ineens veel sneller leeg waren na een update van Facebook. De applicatie zoog in no-time alle kracht uit de accu, en dit werd veroorzaakt door de aanwezigheid van twee bugs. Facebook heeft het probleem effectief opgelost met een nieuwe update.

De twee bugs hebben voor flink wat irritaties gezorgd onder de iOS gebruikers. De eerste bug zorgde ervoor dat de applicatie steeds opnieuw ‘dacht’ dat er muziek werd afgespeeld wanneer je een video had afgespeeld. De video werd afgesloten, maar de applicatie ontving geen seintje dat de geluidsweergave gestopt was. Het weergeven van geluid eet batterij. De tweede bug wordt ook wel een cpu spin genoemd. Deze zorgt ervoor dat er een opgestart proces zichzelf voortdurend blijft herhalen zonder dat er een einde in zicht komt. Het proces blijft cirkels draaien, om het zo te zeggen, en er is geen uitweg. Hierdoor raakt de batterij uiteraard ook snel oververmoeid.

Er gingen al verhalen de ronde dat Facebook stiekem gebruik zou maken van locatiegegevens, zodat zij de Facebookleden altijd en overal konden volgen, ook wanneer de app niet in gebruik was. Beweerd werd dat dit de oorzaak was van het ineens sneller leeg raken van de batterijen van iOS apparaten. Echter, Facebook beweert bij hoog en laag dat dit absoluut niet de situatie is geweest.