lexa banner

Beuk ramt zich schoon naar de top

zwarte man

De Nederlandse professional, en wereldkampioen, in natural bodybuilding, Imro Beuk, is vastberaden schoon de top te bereiken. Zeker in de wereld van bodybuilding is het aanzienlijk uniek om zonder het gebruik van verboden middelen een goed gespierd lichaam te krijgen. Ondanks dat het om een verboden middel gaat geven de meeste bodybuilders grif toe gebruik te maken van doping.

Beuk schaamt zich niet om toe te geven dat hij het in ons eigen landje zou verliezen van iemand die in zeer korte tijd een enorme massa spieren heeft gekweekt met doping. In Nederland vinden er namelijk geen dopingcontroles plaats. Op de dopingconferentie van de Dopingautoriteit en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar Beuk speciaal te gast was, gaf hij aan in ons land nooit te maken te hebben gehad met een dergelijke controle. Beuk neemt dan ook geen deel aan wedstrijden die in ons land plaatsvinden.

Vijftien jaar geleden zette Beuk zijn eerste stappen in de sportschool, en van begin af aan heeft hij vastgehouden aan de ambitie om volledig schoon de top te bereiken. Trots geeft hij aan dat hij een voorbeeld is van de mogelijkheid om de top te bereiken, en wereldkampioen te worden, zonder gebruik te maken van verdovende middelen. Dat duurt echter wel iets langer dan een paar maandjes. Beuk heeft tien jaren lang hard gewerkt om zijn lichaam te trainen tot wat het nu is. In deze periode maakte hij gebruik van plannen op het gebied van training, welke erop gericht waren om de spieren zeer gericht en effectief te trainen. Daarnaast pakte hij zijn rustmomenten en lette hij op zijn voeding, wat volgens Beuk onmisbare zaken zijn. Beuk durft toe te geven dat het behoorlijk afzien is, maar hij voegt daaraan toe dat het dat zeker waard is.

Beuk heeft in totaal acht kilo spiermassa weten op te bouwen in tien jaar en weet dan ook direct dat er iets niet in de haak is wanneer hij iemand in korte tijd tientallen kilo’s aan ziet komen. Daarnaast geeft hij een goede tip weg. Zo zegt hij dat een bodybuilder die clean is nooit zal drinken vooraf aan een wedstrijd. Wanneer je een bodybuilder grote slokken ziet nemen voordat de wedstrijd begint, dan weet je dat deze bodybuilder niet clean is.

Samen met brons-winnares op het WK natural bodybuilding, Sandra van de Kamp, heeft Beuk een onderneming opgericht dat zich toelegt op het bieden van personal training. In dit vak hebben de twee ontdekt dat het in ons eigen land slechter gesteld is met het dopinggebruik dan gedacht. Beuk is erg geschrokken van een jong meisje dat hem vertelde al bij tien trainers te zijn geweest, en van alle tien een kleine kuur aangeraden had gekregen.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden getoond.